16 iunie 2012

Curile de slabire....

                    Vrei sa slabesti? Poti sa slabesti prin sport si mancat sanatos ,nu sa bagi multe pastile in     tine.     Echilibrul este cheia unei sanatati bune si a controlului greutatii. O dieta echilibrata presupune sa mancati o varietate de alimente sanatoase din diferite categorii. 
Pentru a mentine o greutate normala trebuie sa consumati tot atatea calorii cate ardeti zilnic. 
Pentru a pierde kilograme trebuie sa reduceti consumul de calorii din mancare si sa cresteti consumul de calorii prin exercitii fizice.
                     Indiferent daca doriti sa slabiti, sa va ingrasati sau sa va mentineti greutatea, va ajuta foarte mult stabilirea unui scop personal pe care sa-l notati. Este foarte important sa va stabiliti niste scopuri realiste, care pot fi atinse fara prejudicii pentru sanatate. 
Fiecare persoana are o greutate si o configuratie proprie a corpului care este determinata de raportul dintre masa musculara si tesutul adipos. 
Indicele de Masa Corporala este un instrument de evaluare a greutatii corporale. Este considerat o masuratoare mai eficienta decat cantarirea. O valoare a indicelui de 25 indica un surplus de greutate, iar peste 30 indica obezitate. 
Mentinerea unei greutati corporale normale este esentiala daca vreti sa va bucurati de o sanatate deplina. Monitorizati-va cu regularitate IMC (valori normale: 18,5 - 24,9). 
Inainte de inceperea unui program de control al greutatii este recomandat sa solicitati sfaturile consultantului inclusiv determinarea IMC-ului cu ajutorul aparatului Body Fat Monitor.
            Pune-te pe treaba si nu mai sta in fata pc-ului....Succes!

Am citit pe curedeslabire.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu